sobota, 20 czerwca 2015

Dorsz w panierce jogurtowo-otrębowej

Dzisiaj na obiad rybka z młodymi warzywami na parze. Zdrowo i smacznie. Zjadając taki obiad będziecie długo czuć się syte, a więc nie będziecie próbować podjadać.





Składniki dla dwóch osób:

* dorsz filet 350 g (273 kcal)
* fasolka szparagowa żółta 400 g ( 108 kcal)
* młoda marchew 250 g (68 kcal)
* jogurt grecki 100 g (117 kcal)
* otręby żytnie 30 g (62 kcal)
* czubata łyżka koperku (3 kcal)
* pieprz cytrynowy
* sól

Całość 631 kcal, porcja 315,5 kcal.
B=82,7 g    T=14,2 g    W=65,7 g    Bł=36,5 g
Fasolkę szparagową i marchewkę gotujemy na parze.
Jogurt grecki mieszamy s koperkiem, solą i pieprzem cytrynowym. Smarujemy nim dorsza z obydwu stron i obsypujemy otrębami. 



Pieczemy w nagrzanym piekarniku 170 C przez 15 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj