Składniki dla dwóch osób:
* dorsz filet 350 g (273 kcal)
* fasolka szparagowa żółta 400 g ( 108 kcal)
* młoda marchew 250 g (68 kcal)
* jogurt grecki 100 g (117 kcal)
* otręby żytnie 30 g (62 kcal)
* czubata łyżka koperku (3 kcal)
* pieprz cytrynowy
* sól
Całość 631 kcal, porcja 315,5 kcal.
B=82,7 g T=14,2 g W=65,7 g Bł=36,5 g
Fasolkę szparagową i marchewkę gotujemy na parze.
Jogurt grecki mieszamy s koperkiem, solą i pieprzem cytrynowym. Smarujemy nim dorsza z obydwu stron i obsypujemy otrębami.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku 170 C przez 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz