Ryba była teraz czas na kurczaka w nowej odsłonie. Będzie pysznie i inaczej.
Składniki dla 3 osób:
* pierś z kurczaka 500 g (495 kcal)
* pomidory 360 g (54 kcal)
* cebula 75 g (23 kcal)
* 4 jajka (361 kcal)
* fasolka szparagowa 800 g (216 kcal)
* ogórek zielony 500 g (65 kcal)
* 4 łyżki jogurtu greckiego (94 kcal)
* 2 łyżki oleju (144 kcal)
Całość 1452 kcal, porcja 484 kcal
B=170 g T=58 g W=99,2 g Bł=39,3 g
Cebulkę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na łyżce oleju aż się lekko zarumieni. Pomidora obieramy ze skóry i kroimy w kosteczkę. Dodajemy do cebulki i podsmażamy aż się zrobi z pomidora mus. Doprawiamy solą i pieprzem.
Pierś z kurczaka rozbijamy, solimy nacieramy czosnkiem. Smażymy na łyżce oleju. Ja zrobiłam to w multicookerze.
Na podsmażoną pierś kładziemy nasze pomidorki, robimy wgłębienie i wbijamy jajko. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy, aż żółtko się lekko zetnie.
Fasolkę gotujemy tradycyjnie.
Mizerię też robimy tradycyjnie jak kto lubi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz