wtorek, 30 czerwca 2015

Kokardki w sosie pieczarkowo-szpinakowym

Wegetariański makaron z sosem z pieczarki i szpinaku.



Składniki dla 2 osób:

* cebula 145 g (44 kcal)
* papryka czerwona 100 g (28 kcal)
* papryka żółta 70 g 920 kcal)
* pieczarki 500 g (85 kcal)
* szpinak, ja użyłam mrożonego 450 g (86 kcal)
* makaron pełnoziarnisty 200 g (702 kcal)
* łyżka oleju 10 g (90 kcal)

Całość 1055 kcal, porcja 527,5 kcal
B=60,5 g    T=20,3 g    W=170,8 g   Bł=43,5 g

Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i chwilę podsmażamy. Pieczarkę kroimy w kostkę czy w paseczki i dodajemy do naszej cebulki z papryką. Chwilę smażymy i dodajemy szpinak. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką czy innymi ziołami. Makaron gotujemy i wykładamy na talerz. Polewamy sosem i obiad gotowy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj