Składniki dla dwóch osób:
* kasza jaglana 50 g (173 kcal)
* bób 150 g (99 kcal)
* papryka żółta 1/2 80 g (22 kcal)
* suszone pomidory 5 sztuk (80 kcal)
* cebulka 50 g (15 kcal)
* czubata łyżka koperku (3 kcal)
* 10 listków bazylii
Całość 392 kcal, porcja 196 kcal
B=21 g T=2,9 g T=83 g Bł=13 g
Gotujemy kaszę jaglaną i studzimy.
Bób płuczemy i wrzucamy na gotującą, osoloną wodę. Gotujemy ok 5-8 minut. Po ugotowaniu na sito i pod zimną wodę. Bób obieramy ze skóry mimo, że ma ona dużo wartości, ale do sałatki nie pasuje. Pomidory kroimy w drobne paski,cebulę i paprykę w kosteczkę.
Bazylię i koperek drobno kroimy. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz