Dawno nic nie zamieszczałam na blogu ale nie znaczy to, że nie gotowałam. Obiecuję poprawę i nowe fajne przepisy.
Składniki dla 2 osób:
* batat około 400 g (344 kcal)
* papryka 340 g (95 kcal)
* cebula 200 g (60 kcal)
* łyżka masła klarowanego (132 kcal)
* ser feta 230 g (338 kcal)
Całość 969 kcal na porcję 484,5 kcal
B-33,5 g T-46,2 g W-116,9 g Bł-22,2g
Batata szorujemy i kroimy wzdłuż. Pieczemy w piekarniku 20 minut w 180 stopniach.
Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle klarowanym. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i smażymy chwilę z cebulką. Doprawiamy pieprzem i słodką papryką. Farsz mieszamy z serem feta. Nakładamy go na nasze bataty i zapiekamy w piekarniku około 10 minut.
Bataty można podać z mieszanką sałat.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz