Uwielbiam zupę dyniową. Dzisiaj postanowiłam ją trochę urozmaicić poprzez dodanie do niej pieczonej papryki.
Składniki dla 4 osób:
* dynia 1120 g (314 kcal)
* papryka 400 g (112 kcal)
*4 ząbki czosnku (29 kcal)
* kawałeczek ostrej papryczki
Całość 455 kcal
B-21,1 g T-5,5 g W-119,1 g Bł-440,2g
Paprykę oczyszczamy i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy aż skórka się pomarszczy.
Gotujemy wywar warzywny, bo wtedy nasza zupka będzie miały cudowny aromat warzyw.
Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Upieczoną paprykę obieramy ze skóry i też kroimy w kostkę. Wrzucamy dynię i paprykę oraz kawałek ostrej papryki do naszego wywaru i gotujemy aż dynia będzie miękka.
Lekko przestudzoną zupę miksujemy, dodajemy wyciśnięty czosnek, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz