Składniki:
* 1/2 paczki margaryny (850 kcal)
* 4 łyżki mleka (20 kcal)
* 1 łyżka kakao (26 kcal)
* cukier 160 g (648 kcal)
* 2 jajka ( 142 kcal)
* mąka pszenna 110 g (377 kcal)
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia ( 4 kcal)
* 1 łyżka śmietany 12% ( 24 kcal)
* wiśnie 150 g (71 kcal)
Całość 2162 kcal
B-30,6 g T-109,6 g W-263,9 g Bł-4 g
Kakao, margarynę mleko i cukier zagotowujemy i studzimy. Odlewamy 1/4 szklanki na polewę.
Białka ubijamy na pianę i delikatnie mieszamy z naszą kakaową masą, mąką, proszkiem do pieczenia i śmietaną. Na końcu dodajemy wydrylowane wiśnie. Część wiśni zostawiamy do ozdoby.
Program BAKE i 1 godzina. Po upieczeniu i lekkim ostudzeniu wyjmujemy ciasto z misy. Jak ostygnie smarujemy wierzch naszą odlaną kakaową masą i ozdabiamy wiśniami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz