poniedziałek, 29 lutego 2016

Czerwono i radośnie

Dzisiaj kolejna sałatka z burakiem. Uwielbiam gotowane buraki, a w sałatkach są po prostu pyszne.



Składniki dla 2 osób:

* 2 gotowane buraki 450 g (171 kcal)
* por 140 g (34 kcal)
* papryka żółta 220 g (62 kcal)
* ser feta 125 g (220 kcal)
* 10 listków bazylii 
* 1 łyżka sosu winegret (70 kcal)

Całość 557 kcal, porcja 278,5 kcal
B-27,8 g   T-26 g   W-70,9 g   Bł-18,1 g


Buraki kroimy w paseczki lub w kostkę. Paprykę kroimy w kostkę. Pora kroimy w pół krążki i zalewamy gorącą wodą. Odcedzamy i dodajemy do pozostałych warzyw. Ser feta kroimy w kostkę, liście bazylii rwiemy na małe kawałki. Całość mieszamy, dodajemy sos winegret i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj