piątek, 19 czerwca 2015

Spaghetti z cukinią w sosie pomidorowym

Dzisiaj najszybszy obiad świata. Jak masz lenia kuchennego to strzał w dziesiątkę. Nie narobisz się, a na pewno nie będziesz głodna. Wszystko przygotujemy w 20 minut.




Składniki dla dwóch osób:

* 160 g makaronu spaghetti pełnoziarnistego (566 kcal)
* pomidory w puszcze 425 g (98 kcal)
* cebula 250 g (75 kcal)
* cukinia 420 g (63 kcal)
* 1 łyżka oleju (72 kcal)
* starty ser mozarella 60 g (152 kcal)
* 5 listków bazylii
* pokrojony ząbek czosnku (7 kcal)

Całość 1033 kcal, porcja 516,5 kcal
B=49,5 g    T=23,90 g    W=157,5 g    Bł=19,9 g


Gotujemy makaron. W międzyczasie kroimy cebulę w kostkę. Do misy multicookera dodajemy olej i cebulę, włączamy program FRY i smażymy 10 minut lekko podlewając wodą.

Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach.




Do cebulki dodajemy startą cukinię, pomidory w puszce i pokrojoną bazylię i czosnek. Smażymy jeszcze 5 min. Po tym czasie doprawiamy do smaku, jak kto lubi. Wykładamy makaron na talerz, polewamy sosem i dekorujemy świeżą bazylią.

Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj