sobota, 30 maja 2015

Leczo z indyczą piersią

Dzisiaj na obiad przepyszne leczo.






Składniki dla dwóch osób:

* 2 papryki ok. 500 g (140 kcal)
* 2 cebule ok. 200 g (60 kcal)
* mała cukinia ok. 240 g (36 kcal)
* pierś z indyka ok. 230 g (193 kcal)
* sól, pieprz, ostra papryka
* 2 łyżki oleju (144 kcal)
* szklanka przecieru pomidorowego (60 kcal)
* ryż basmati 50 g (176 kcal)

Całość 809 kcal czyli 404,5 kcal na porcję
B=63,8 g   T=21,9 g    W=103,3 g    Bł=16,1 g


Cebulę kroimy w piórka. Do multicookera dajemy 2 łyżki oleju, program FRY i 6 minut. Następnie kroimy paprykę w paseczki i dodajemy do cebuli. Podlewamy trochę wody około pół szklanki i kolejne 4 minuty na programie FRY.


Mięso kroimy w kostkę i dodajemy do cebulki
z papryką. Kolejne 5 minut na programie FRY.
Cukinię kroimy w plasterki i ćwiarteczki.
Do multicookera dodajemy cukinię, przecier pomidorowy oraz ryż. Wszystko solimy. Program STEW na 20 minut. Po zakończeniu programu doprawiamy pieprzem, papryką ostrą jak kto lubi, mieszamy i gotowe.



Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj