Składniki dla dwóch osób:
* 2 papryki ok. 500 g (140 kcal)
* 2 cebule ok. 200 g (60 kcal)
* mała cukinia ok. 240 g (36 kcal)
* pierś z indyka ok. 230 g (193 kcal)
* sól, pieprz, ostra papryka
* 2 łyżki oleju (144 kcal)
* szklanka przecieru pomidorowego (60 kcal)
* ryż basmati 50 g (176 kcal)
Całość 809 kcal czyli 404,5 kcal na porcję
B=63,8 g T=21,9 g W=103,3 g Bł=16,1 g
Cebulę kroimy w piórka. Do multicookera dajemy 2 łyżki oleju, program FRY i 6 minut. Następnie kroimy paprykę w paseczki i dodajemy do cebuli. Podlewamy trochę wody około pół szklanki i kolejne 4 minuty na programie FRY.
Mięso kroimy w kostkę i dodajemy do cebulki
z papryką. Kolejne 5 minut na programie FRY.
Cukinię kroimy w plasterki i ćwiarteczki.
Do multicookera dodajemy cukinię, przecier pomidorowy oraz ryż. Wszystko solimy. Program STEW na 20 minut. Po zakończeniu programu doprawiamy pieprzem, papryką ostrą jak kto lubi, mieszamy i gotowe.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz