sobota, 11 lutego 2017

Ciasto z fasoli.

Tak to nie pomyłka. Ciasto z fasoli jest po prostu rewelacyjne. Zdrowa słodycz. Tego potrzebowałam. 
Przepis zaczerpnięty od dziewczyn z grupy z facebooka.


Składniki:

* 2 puszki czerwonej fasoli
* 4 łyżki kakao
* 4 łyżki oliwy
* 4 jajka
* 2 banany
* 5 łyżek miodu
* 2 płaskie łyżeczki sody
* 4 płaskie łyżeczki cynamonu
* szczypta soli

Wszystkie składniki blenderujemy na gładką masę. Misę multicookera smarujemy masłem i wylewamy ciasto. Ciasto jest dosyć rzadkie, więc dopiero teraz dodajemy do niego wiśnie.


Program Bake na 1 h i 20 minut. Sprawdzamy patyczkiem, czy jest już dobre. Ozdabiamy według uznania.
Można piec tradycyjnie w piekarniku w 180 stopniach. Czas od 1/2 godziny do godziny. Trzeba sprawdzać.




Zakochałam się w tym cieście.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj